پایگاه خبری یزد باما :رییس جمهور در آیین گشایش بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات: در شرایطی که امروز قرار گرفته ایم بار مسئولیت رسانه ها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگری بیشتر باشد.

پایگاه خبری یزد باما :به گزارش کمیته اطلاع رسانی نمایشگاه مطبوعات، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در آیین افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها با ابراز خوشحالی از حضور در این نمایشگاه افزود: بی تردید رسانه مطبوعات و اصحاب آن که اصحاب فرهنگ و وسیله ای برای ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت به مردم و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه در کشور هستند.
وی ادامه داد: رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه هم وسیله ای برای توسعه فعالیت رسانه هاست، ما در شرایطی که امروز در آن قرار گرفته ایم بار مسئولیت رسانه ها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگر بیشتر باشد.

** نباید افراط گری در کشور گوش شنوا داشته باشد

رییس جمهوری گفت: بی تردید رسانه ومطبوعات و اصحاب آن که اصحاب فرهنگ هستند ، وسیله ای برای ارتباط افکار مردم با ، انتقال نظر حاکمیت به مردم و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه محسوب می شوند.
وی با بیان اینکه رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه هم وسیله ای برای توسعه فعالیت رسانه ها ، افزود: ما در شرایطی قرار گرفته ایم که بار مسئولیت رسانه ها و مطبوعات شاید از هر زمان دیگر بیشتر است.
روحانی ادامه داد: منطقه ما امروز در شرایط پیچیده ای دارد. ما نیازمند به امنیت هستیم. شاید تعییرات مختلفی باشد، یکی بگوید امنیت در سایه هنرمندی سیاست خارجی یک کشور تضمین می شود و دیگری بگوید نیروهای مسلح توانمند و قدرت بازدارندگی امنیتی می تواند امنیت را برای جامعه تضمین کند .
رییس دولت تدبیر و امید اظهارداشت: اما واقعیت آن است که منطقه ما امروز با معضلات امنیتی مواجه است ؛ گروههایی با افکار جاهلی و رنگ ولعاب دینی با عصبیت و فهم غلط ونادرست از اسلام و جهاد اسلامی به جان اسلام ومسلمانان و منطقه افتاده اند.
روحانی افزود: در چنین شرایطی و در برابر چنین تهدیدی آن چه می تواند ما را از نا امنی حفاظت کند و جامعه امنی را برای ما بوجود اورد انست که در کشور ما گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریزم وجود نداشته باشد .
وی ادامه داد:اگر تروریزم در جامعه جاذبه داشته باشد واگر مردم یا بخشی از مردم ندای تروریزم را بپسندد، نه سیاست خارجی می تواند معضل امنیت را حل کند ونه قدرت نظامی.
رییس جمهوری تصریح کرد:آنچه امروز در کشور و جامعه امنیت را آفریده است بیداری، هوشیاری ،آگاهی و انسجام داخلی کشور است .

** چرا موصل سقوط کرد؟
رئیس جمهوری گفت: من به نمونه ای اشاره کنم، چرا موصل سقوط کرد؟ یک شهر بزرگ یک و نیم میلیون جمعیتی با دارا بودن آن همه نیروی مسلح و ارتش چطور از صبح تا ظهر این شهر بزرگ سقوط می کند؟
روحانی افزود: آیا سقوط این شهر به خاطر آن بود که تروریست ها سلاح مدرنی در اختیار داشتند؟ سقوط موصل به خاطر این بود که تروریست ها توانمندتر از ارتش مستقر در موصل بودند یا اینکه دلبستگی مردم موصل به بغداد کاهش یافته بود؟ واقعیت آن است که ارتباط عاطفی و سیاسی موصل با بغداد قطع شده بود. در این شرایط نه داعش بلکه هر گروه مسلح دیگر با یک پرچم که نه سیاه حتی سفید بود می توانست بر موصل فائق آید.
وی ادامه داد: سیاست خارجی نمی تواند موصل را حفظ کند، ارتش عراق هم نمی تواند موصل را حفظ کند. نباید در فهم مسایل امنیتی و سیاسی در امروز جهان و منطقه ما دچار اشتباه شویم.
رئیس قوه مجریه گفت: البته که نیروهای مسلح کشور ما یک قدرت مهم و بازدارنده در برابر تجاوز احتمالی بدخواهان و دشمنان هستند و خواهند بود و البته دیپلماسی و سیاست خارجی عاملی مهم برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده و خواهد بود اما در برابر معضل امروز امنیتی منطقه ما آنچه کارسازتر از همه عوامل است انسجام،وحدت و یکپارچگی جامعه و سپردن همه گوشه جان و گوشه جسم به ندای توسعه ایران عزیز است.
روحانی افزود: اگر نظام اسلامی ما به اقلیت ها احترام نمی کرد، اگر نظام اسلامی ما به وحدت دینی همت نمی گماشت، اگر نظام اسلامی ما جایگاه اهل سنت را در این کشور محترم نمی شمرد، اگر دولت در فکر تعادل توسعه ای در کردستان، سیستان و بلوچستان، بخشی از هرمرگان، خراسان جنوبی و در سراسر کشور به فکر تعادل نبود و اگر امروز اقلیت های قومی و مذهبی کشور دل به نظام و رهبری و قانون اساسی و دولت نبسته بودند داعش و القاعده در این جا هم راه داشت.
** نمی توانیم بگوییم فضای مجازی نمی خواهیم
وی در ادامه به فضای حقیقی و فضای مجازی اشاره کرد و افزود: نمی توان گفت فضای مجازی را نمی خواهیم. ما چه کاره هستیم که بگوییم می خواهیم یا نمی خواهیم.
رییس جمهوری افزود: مثل این که یادمان رفته صاحب این کشور مردم هستند. مثل این که اصل ششم
قانون اساسی را یادمان رفته ، مثل این که یادمان رفته که همه چیز از کنار صندوق رای ساخته می شود.
روحانی با بیان این که مردم در یک نظام مردم سالار دینی تصمیم گیر هستند، گفت: مشروعیت تمام مسوولین کشور یا با رای مستقیم مردم است یا با رای غیرمستقیم مردم است.
وی ادامه داد: رسانه در میان مردم و جامعه و افکار مردم نقشی اساسی دارد ، مخصوصا آنهایی که با یک رسانه سالها خو گرفته اند.این رسانه مثل می حافظ است که هرچه بماند اثرش بیشتر می شود . رسانه صدساله و صدو پنجاه ساله تا رسانه یک ساله و دوساله تا رسانه هایی که عده ای جوانمرگشان می کنند و نمی گذارند مسیر رشد را ادامه دهند.
رییس جمهوری با طرح این سوال که چرا تا جایی که ممکن است کار رسانه را به خود رسانه واگذار نمی کنیم؟ گفت: دولت دنبال تدوین لایحه ای است که به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند تا همچون نظام پزشکی ،نظام رسانه ای هم باشد. بسیاری از تخلفات حرفه ای باید در آن نظام رسیدگی شود نه در دادگاه. خیلی از رمزو رموز جزییات دنیای رسانه است که شاید یک حقوق دان برجسته به همه آن زوایا آشنا نباشد. مگر هر کاری را باید به جلسه دادگاه و قاضی سپرد؟
وی گفت: این یک رسالت اصحاب رسانه در مقطع امروز است که در زمینه امنیت ملی، اجتماعی، داخلی باید آرامش و رضایت واقعی را بوجود آورند.

** از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست

روحانی با بیان اینکه می خواهم این نکته را بگویم شما اصحاب رسانه وددنیای فرهنگ و هنر می توانید برای جامعه امنیت آفرین باشید، این شعر را خواند : گفت ذات نایافته از هستی بخش کی تواند که شود هستی بخش.
وی افزود: اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل نگران امنیت خود ،راه خود،شغل ، کار،خط وقلم خود باشند چگونه می توانند امنیت را بیافرینند؟
رییس دولت تدبیر و امید تصریح کرد: قلم شکسته و دهان بسته ازاو کاری ساخته نیست ،نشکنیم قلم ها را به بهانه های واهی و نبندیم دهان ها را با بهانه های غیر اساسی.
روحانی افزود: بگذاریم در جامعه آزادی باشد؛ همانطور که شما در یکی از نمایشگاهها گفتید ، بگذاریم ازادی مسئولانه باشد. امنیت امروز برای ما اصل است اما فکر نکنید تنها با تفنگ امنیت ساخته یا حفظ می شود که تفنگ هم به جای خود لازم است.
رییس جمهوری گفت: اما قلم چه ؟ اما بیان و فرهنگ چه؟ اساس انقلاب اسلامی و نهضت اسلامی ما فرهنگ بود هیچ وقت امام در دوران نهضت اسلامی راه قیام مسلحانه را نپسندید.
روحانی افزود: گاهی شاید لازم بود در مقاطعی اما خط امام این نبود خط امام تحول در افکار مردم وفرهنگ جامعه بود . او با سخنرانی و اعلامیه و نوار توانست کشور را متحول کند و با بیانات ونوشته هایش و شاگردانش و دعوت مردم به خیابانها و در صحنه توانست بزرگترین قدرت نظامی منطقه را به زانو درآورد.
وی اضافه کرد: امام توانست همه حمایت های سیاست خارجی آن زمان از ر‍ژ‍یم گذشته را ناکام بگذارد، پس قدرتی فرای تفنگ و دیپلماسی وجود دارد وآن فرهنگ است

** تروریزم بر اسب نارضایتی و ناامیدی سوار می شود

رییس جمهوری در بخشی از سخنانش با تاکید بر این که امروز تروریزم براسب نارضایتی و ناامیدی سوار می شود، گفت: آن ها که جز ایجاد یاس، ناامیدی و غم، غصه و تشویش اذهان عمومی کار دیگری نمی کنند چه نتیجه ای از کار خود می گیرند، چرا افسردگی در جامعه ما به دلیل بی نشاطی، ناامیدی زیاد شده است.
وی در ادامه این سوال را مطرح کرد که چه کسانی هستند که به جای مزرعه امید، کشتزار یاس را دنبال می کنند.
رییس جمهوری با تاکید بر این که ما باید امروز امنیت مان را حفظ کنیم، اظهار داشت: برخی فکر می کنند با موشک، هواپیما و تانک امنیت ما حفظ می شود البته این ها ضروری و لازم است.

** ناامنی امروز تنها با سلاح و دیپلماسی حل نمی شود

وی گفت: من به عنوان کسی که می توانم با صدای بلند این حرف را بزنم چون من قبل از دیگران به فکر تحکیم نیروهای مسلح وساخت سلاح بودم، خیلی ها نمی توانند این موضوعات را مطرح کنند زیرا بلافاصله متهم می شوند، ولی من به عنوان کسی که 30 سال به فکر تحکیم نیروهای مسلح بودم، تاکید می کنم که ما نیروی مسلح قوی و بازدارنده، قدرت نظامی و دیپلماسی قوی می خواهیم اما یادمان باشد، ناامنی امروز در منطقه ما تنها با سلاح و دیپلماسی حل نمی شود، امروز گوش مردم باید با صدای توسعه کشور آشنا شود.
رییس جمهوری با یادآوری این که جامعه نباید به ندای تروریست ها پاسخ دهد، افزود: در این راستا باید انسجام بین اقوام مذاهب در کشور باشد و این بخش بزرگ به دست اصحاب رسانه است.
وی با اشاره به این که ما امروز در شرایط نوینی قرار داریم، اظهار داشت: ما در شرایط پسابرجام و پساتحریم قرار داریم از این فضا و شرایط باید استفاده کنیم و پیش رویم.
روحانی در ادامه مثال زد: امروز یک هوای سالم آمده، به جای این که از این هوای سالم استفاده کنیم، ورزش کنیم، بدویم، در مسابقه جلو بیفتیم،
در این هوای سالم ایستاده و بحث می کنیم که چگونه هوا سالم شد، کسی که هوا را سالم کرد خطش چه بود.
رییس جمهوری گفت: واقعا گاهی انسان دچار حیرت می شود، مگر ما منافع ملی نداریم، مگر آینده کشور نباید پیش روی ما باشد، امروز به اعتراف همه، ایران ، اقتصادی است که در شرایط امروز می تواند سرمایه و تکنولوژی را جذب کند و بازار را بدست آورد.
وی با تاکید بر این که امروز ما سه جغرافیای بازار، سرمایه و فناوری را باید در این فضا بدست آوریم اظهار داشت: باید در این فضای به وجود آمده به این جغرافیاها بپردازیم و کشور را به حرکت درآوریم.

** مجلس دهم با دقت بیشتری به مسایل مهم کشوری و سیاسی می نگرد
رییس جمهوری تصریح کرد: باید کشور را به حرکت درآوریم . امروز مجلس شورای اسلامی یک قدرت بسیار بزرگ است و بیش از سالهای قبل در کنار دولت و دولت در کنار مجلس است .
روحانی با اشاره به رای اعتماد به سه وزیر در روز سه شنبه خاطر نشان کرد: این عمل همه عاشقان این کشور را از روز دوشنبه امیدوارتر کرد و همه مردم ایران به خوبی قضاوت کردند که انتخابات اسفند 94 با خرداد 92 در یک مسیر بوده است و اتصال این دو را در روز سه شنبه مشاهده کردند.
وی با بیان اینکه مردم وقتی ببیند که مجلس و دولت در کنار هم در مسیر اعتدال هستند، افزود: مهم نبود که مجلس به این سه وزیر رای بدهد یا ندهد این از اختیارات مجلس است که خوشبختانه رای داد اما مهم این بود که مجلس دهم در برابر اتهامات واهی گوشش بدهکار نیست.

** خواستیم بگوییم رای مردم در اسفند 94 گم نشده است
رییس دولت یازدهم اضافه کرد: مهم این بود که مجلس دهم با دقت بیشتری به مسایل مهم کشوری و سیاسی می نگرد و با دقت رای خود را به صندوقها می ریزد. انچه دستاورد ما از روز سه شنبه بود تنها استقرار سه وزیر مهم در جایگاه خود در مسیر فرهنگ و نشاط جوانان ما نبود بلکه بالاتراز آن بود.
روحانی گفت: بالاتر نه آنکه دولت ومجلس با هم هستند بلکه از این هم بالاتر، بالاتر نه آنکه سه وزارتخانه معطل نماند بلکه از آن هم بالاتر و بالاتر اینکه برای اتهامات واهی گوش شنوایی وجود ندارد.
وی افزود: این افتخار ملت، مجلس شورای اسلامی و دولت است ، دولت چرا همان سه وزیر را معرفی کرد؟ الحمدلله مدیر خوب و شایسته در کشور فراوان هستند . به این دلیل دولت آن سه وزیر را معرفی کرد تا به جامعه و به مردم بگوید رای اسفند 94 شما گم نشده است و در صندوق صحیح قرار گرفته و به نتیجه درست رسیده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: امروز به وحدت، امید ونشاط برای تحول جامعه داریم و همه می خواهیم انقلابی باشیم اما انقلابی یعنی چه؟ هر کجا که اخلاق نبود انقلاب نیست.
روحانی گفت: هر کس که دروغ می گوید، تهمت می زند، سخنی بدون دقت و بدون تحقیق می گوید و هر کس شنیده ها را بدون بررسی نقل می کند انقلابی نیست.
وی افزود:هرکس که فقط داد می زند وفکر می کند انقلاب یعنی فریاد زدن او انقلابی نیست . هرکسی که کوتاه ترین راه را برای تثبیت منافع ملی انتخاب می کند او انقلابی است و هر کس برای عزت این کشور و توسعه این کشور تلاش می کند انقلابی است.
رییس دولت تدبیر و امید اضافه کرد: هرکسی راستی و درست وامانتداری را پاس می دارد انقلابی است و انقلابی یعنی استقلال ، آزادی یعنی جمهوری اسلامی ما مفهوم دیگری را از انقلاب نمی شناسیم پس انقلاب یعنی اخلاق .
روحانی گفت: از انقلاب بالاتر، اسلام است و انقلابی اسلامی است که ما را به آرمان های اسلامی برساند والا کلمه انقلاب که مقدس نیست بلکه وقتی انقلاب اسلامی شد مقدس می شود وگاهی انقلاب معنی منفی در قران دارد پس انقلاب هم معنی مثبت وهم منفی دارد