پاسداشت استاد «اسدالله شکرانه» در :

مراسم پاسداشت استاد «اسدالله شکرانه» با عنوان «شب شکرانه» توسط مرکز علمی کاربری “فرهنگ و هنر فردا” در یزد برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری یزدباما به نقل از خبرگزاری ایسنا یزد ؛ «عباسعلی دانافر» رییس مرکز علمی کاربردی فرهنگ و هنر فردا در این مراسم که شامگاه چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در سالن اجتماعات دانشگاه علمی کاربردی استان یزد برگزار شد، با اشاره به برگزاری این نشست با عنوان «شب شکرانه» به بهانه پاسداشت خدمات استاد «اسدالله شکرانه»، گفت: این مراسم ششمین و از سلسله نشست‌های «شب‌های فرهنگی مرکز فرهنگ و هنر فردا» است که با حضور فرهیختگان و مدعوین گرامی برگزار می‎شود.

وی از استاد شکرانه به عنوان خادم پرتلاش در حوزه ادبیات کودک و نوجوان یاد کرد و افزود: ایشان علاوه فعالیت‌های پژوهشی و ادبی در مسئولیت‌های مختلفی نیز فعالیت داشتند که از شاخص‌ترین آنها در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به مدت قریب به ۱۵ سال است.

دانافر در ادامه «اسدالله شکرانه» را در یک مثلث سه ضلعی متصور شد که اضلاع آن شامل عشق‌ورزیدن و دوستدار کودکان و نوجوانان بودن، عاشق کتاب بودن و علاقمند به دانایی و یاد دادن و یادگرفتن است.

وی هم چنین اظهار کرد: بی‌تردید حدود ۷۰ درصد از مراکز فرهنگی و هنری امروز یزد را مدیون همت و تلاش والای این بزرگمرد هستیم.

این فعال فرهنگی آموزشی استان در پایان نیز ضمن بیان خداقوت به استاد شکرانه به پاس زحمات چند دهه گذشته ایشان، گفت: استاد شکرانه در زمینه کادرسازی کانون پرورش فکری کودکان که متفاوت از هر نهاد فرهنگی دیگری است، فعالیت قابل توجه و چشمگیری داشته‌اند.

«حسین مسرت، پژوهشگر، محقق و نویسنده نامی یزد هم در این مراسم ضمن تشریح آثار مکتوب استاد «اسدالله شکرانه»، عنوان کرد: استاد شکرانه که آشنایی من با ایشان به سال ۱۳۶۵ بازمی‎گردد و به این دوستی ۴۰ ساله نیز افتخار می‌کنم، را می‎توان به طور خلاصه در چهار واژه «ساده»، «بی ریا»، «صمیمی» و «فروتن» تعریف کرد.

وی استاد شکرانه را منشاء خیر در هر کجا که حضور داشته است، عنوان و خاطرنشان کرد: این ویژگی استاد را می‌توان از برگزاری کارگاه‎های شعر برای آشنایی نسل جوان با ادبیات معاصر در دهه گذشته تا انتشار نشریه میثاق و در ادامه، فعالیت در دبیرستان‌ها و مسئولیت‌های مختلف ایشان شاهد بود.

مسرت به افزایش تعداد مراکز کانون پرورش فکری کودکان از یک مرکز به ۱۷ مرکز در دوره مدیریت شکرانه اشاره و بیان کرد: طرح سیمرغ قصه‌های ایرانی در قالب ۸۴ گویش ایرانی دیگر ابتکار استاد شکرانه بود که متاسفانه فقط ۱۷ جلد آن چاپ شد و به دلیل تغییرات مدیریتی، انتشار آن تداوم نیافت.

وی با اشاره به دوستی و آشنایی استاد شکرانه با استاد »مهدی آذریزدی»، گفت: در این دوران کتاب‌های متعددی توسط استاد شکرانه در مورد استاد آذریزدی از جمله «یادآذر»، «نشک خروسی و داستانهای دیگر» و چند کتاب دیگر منتشر شد.

وی یکی دیگر از اقدامات ماندگار استاد شکرانه را پیگیری ثبت روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان در تقویم ملی به مناسبت ۱۸ تیرماه مصادف با سالروز وفات استاد «مهدی آذر یزدی» پدر ادبیات کودک و نوجوان کشورمان، ذکر کرد.

 مسرت در بخش پایانی سخنانش با بیان این که بسیاری از آثار استاد شکرانه هنوز به چاپ نرسیده است، ابراز امیدواری کرد که به همت مسئولان و البته رضایت استاد شکرانه، شاهد انتشار این آثار برای علاقمندان باشیم.

خوانش نمایشنامه «هلوع» اثر استاد اسدالله شکرانه توسط جمعی از هنرمندان عرصه نمایش، نمایش کلیپ‌هایی از زندگی استاد شکرانه، سخنرانی «سیدحسین پیغمبری» مجری برگزاری این نشست و تجلیل از خدمات استاد شکرانه از دیگر بخش‌های نشست فرهنگی بود.